Goede Voornemen, Dag....

Een "goed voornemen" lijkt haast gedoemd om te mislukken. Maar waar komt dat door? En hoe krijgen anderen het wel voor elkaar? 
Het is gelukkig niet zo ingewikkeld als dat het lijkt. 

In 2019 ga ik mijn hardloop-passie weer oppakken. Mijn energie en rust waren op zijn top in het jaar 2016, toen ik trainde voor een halve marathon. Op deze foto zie je dat ik hem  dat jaar lachend heb uitgelopen! Hierna ben ik acuut gestopt met regelmatig hardlopen. Hoe bizar...

 De afgelopen twee jaar waren een mooi bewijs voor me dat ik sporten wel hard nodig heb, aangezien mijn energie soms ver te zoeken was. Op deze pagina wil ik je het meest essentiële onderdeel laten zien, als je gaat werken met een goed voornemen. Je gedachten! En dan stel ik mezelf beschikbaar als gewillig proefkonijn... :) 

GVDag 1

Met kleine kater-oogjes, slaaptekort en een oliebollenbuik ben ik begonnen. Trut-smoezen genoeg om niet te gaan, maar hee; we gaan het anders doen! Het begint allemaal met de verwachting die je aan jezelf stelt. Ga ik keihard rennen? Nee. Ga ik vol energie terugkomen? Zeker niet. Gaat het er een beetje charmant uitzien? I don't wanna know...

Dus... hardloopoutfit aan, stap naar buiten (struikel niet over de vuurwerk restanten) en ik kijk wel hoe ver ik kom. En dan... aan het einde van mijn rondje; bloemen! Op 1 januari! Dat is toch iets om je over te verbazen. Een leukere finish dan dat had ik toch niet durven wensen. 

2019 here we go! 

GVDag 11


Nog maar "week twee" en de motivatie voel ik gewoon wegzakken. Nu komt het allemaal aan op planning! Maar vooral met een jong gezin en een drukke baan, zijn er genoeg redenen om even met de beentjes omhoog te gaan. Me-Time!

Je zou me zo gelijk geven, ...toch? 😊

Als je het goed bekijkt, komt het niet allemaal aan op planning. Behalve als je een vijfling hebt en daarnaast topsporter bent. Maar in de meeste gevallen, komt het neer op keuzes maken. En dan zijn jouw gedachtes het uitgangspunt hiervan. Hoe belangrijk vind jij jezelf? Hoe onmisbaar kun jij je maken? Geloof me, de wereld draait ook door als je niet verschijnt op de nieuwjaarsborrel van het werk. 

Dus, stel je prioriteiten en zet jezelf bovenaan. Je bent zoveel leuker als je merkt dat je stappen vooruit aan het zetten bent. Daar gaan anderen uiteindelijk ook weer baat bij hebben. 😉

Voor aankomende week zal ik kijken waar ik mijn prioriteiten ga stellen. Vermoed dat de ouderavond een kruis gaat krijgen... ik lees de notule wel 🤣


GVDag 31

Ligt het alleen aan mij, of achtervolgen de verleidingen me? Kast vol chocolaatjes... Facebook berichten die ik gewoon even moet checken... Netflix serie die ik echt nog even moet afkijken... Ja, ik heb het eigenlijk gewoon ook te druk voor goede voornemens! 

Dat het niet vanzelf gaat, weten we ondertussen wel. Maar... hoe is het dan beter mogelijk om je aan de goede voornemens te houden? Heel simpel; je moet  jezelf gaan helpen. Je kent jezelf als geen ander, dus je weet wanneer de smoesjes het winnen van de principes. Op dat soort momenten kun je voorbereid zijn. Schrijf een briefje aan jezelf, die je eraan herinnert waarvoor je het doet. Hang een foto op, die je doet denken aan je droomdoel. Leg spullen in de kamer die de drempel verlagen om tot in actie over te gaan. Of haal spullen weg die je het extra moeilijk maken. Doe een trui aan met een duidelijke boodschap :) 

Maar vooral; accepteer dat je een mens bent wie onbewust voor gemak en comfort kiest. En neem jezelf niets kwalijk als je niet altijd doet wat je hebt voorgenomen. Help jezelf door de omgeving een beetje aan te passen, zodat je op "zwakkere momenten" eerder volhoudt. En weet je... anders maar een keer niet. Je werkt harder dan je denkt. Alles staat of valt bij hoe je tegen jezelf praat in dit soort situaties. Moet je van alles van jezelf? HOW ABOUT NO.